Det sjukaste inlägg jag någonsin skrivit

Ja, alltså ledsen för så click baitig rubrik men det är faktiskt precis så jag känner; att detta är det mest otippade inlägg jag någonsin trodde att jag skulle skriva. I alla fall om du hade frågat mig för typ en månad sedan. Och när jag nu ska berätta om det här galna befarar jag att det kommer bli ett sånt där mastodont-inlägg igen men jag måste ju ta det från början. Så hämta något gott att dricka, sätt er bekvämt och ha ett öppet sinne så ska jag berätta!

Trots att jag är en person som tror stenhårt på att aldrig låta begränsande kunskap, rädsla eller prestationsångest vara något som håller mig tillbaka så finns det en grej jag valt att avfärda som “inget för mig” varje gång det kommit på tal. Eller, genom åren har de där sakerna såklart varit oerhört många och när jag 2020 valde att ta mig in på aktiemarknaden förvånade jag mig själv lite, för mitt intresse för ekonomi har aldrig varit speciellt stort. Men tröskeln för att ta sig in visade sig vara ganska låg då det fanns oändligt med böcker, poddar och svenska instagramkonton (många av tjejer) på just det ämnet. Och helt plötsligt öppnades en ny värld som jag (såklart) kände att jag kunde bemästra. För att inte göra den här passagen en mil lång: det var alltså ganska enkelt att sätta sig in i allt (så vill du KAN du för avanza guidar dig genom allt!) och efter några månader hade jag både fått igång ett långsiktigt sparande samtidigt som jag försökte mig på att tradea lite med gott resultat.

Trots detta nyfunna intresse kring investeringar (eller kanske mest kicken i att jag FATTADE vad det handlade om och faktiskt kunde omsätta det i praktiken) och att jag gärna lär mig nya saker har det alltså dykt upp några begrepp den senaste tiden som jag inte velat ta till mig. Metaverse är ett sånt.

Alltså tanken på att vi ska leva mer och mer i en virtuell verkligen har fått mig att vilja kräkas. Jag vill ju vara här och nu, känna marken under mina fötter och låta naturen vara det som inspirerar mig mest. Inte sitta med några glasögon på och röra mig i en fejkad byggnad. En annan sak jag hört mycket om de senaste månaderna har varit NFT:er. Eller såhär, jag hörde om det från några killar som egentligen inte hade koll men ändå skulle förklara “typ vad det var”. Något i stil med ”ett digitalt konstverk som också är en nyckel till ett medlemsskap med massa förmåner” vilket lät så sjukt. Köpa en bild på nätet för att bli medlem i någon internetklubb? Nej tack, inget för mig! Att ett av konstverken från nätverket Bored Ape Yacht Club kunde köpas för typ 3000 och nu har sålts för 22 miljoner kronor? SJUKASTE jag hört! Kryptovaluta? Eh, nej jag är inte intresserad. Blockchain? Fattar ingenting!

Klipp till…

Jag har fått ett nytt intresse! Och det är det sjukaste jag någonsin skrivit för att: det ÄR krypto, NFT:er och web3. Haha så knäppt? Och snälla, snälla sluta in läsa nu. För jag ska berätta hur jag hittade dit – så kanske tröskeln känns lite mindre för dig sen också. För vad vi än tycker och tänker om detta så är framtidsprognosen att det kommer bli mainstream ganska snart. Vi kan inte så mycket om det i Skandinavien än men det är redan stort på många andra håll i världen och nu i veckan meddelade Mark Zuckerberg att NFTer snart kommer hitta sin väg till Instagram. Så låt oss ta varandra i handen här och utforska den här världen lite.

First things first: du behöver inte ha pengar för att hänga med. Alltså på riktigt, du behöver inte spendera en enda krona för att komma in i de grupper som jag ska berätta om nu. Det kan vara bra att veta för det är långt ifrån alla som känner att deras ekonomi tillåter investeringar, jag vet.

Hur jag trillade över det här ämnet då? Well, i min otroligt begränsade internetvärld (följer strax över 100 personer på instagram för att jag helt enkelt inte klarar av att mata mig själv med mer innehåll än så) är det två influencers som hängt sig kvar genom alla år. Detta för att de båda är otroligt genuina, sprider en härlig energi, hänger sig åt projekt som tilltalar mig och dessutom alltid gör det med ett oerhört proffsigt resultat. Den ena är Sandra Beijer (såklart) som är den som gav mig möjligheten att ha bloggen som yrke en gång i tiden <3 och den andra är Vanja Wikström – en helt makalös person jag haft möjlighet att få hänga med när hon hälsade på mig här i Karlsborg för några år sedan.

Det är alltså inne hos Vanja jag fått upp ögonen för detta med krypto. Hon och hennes Niklas (båda två suveräna enterpenörer + han grym på krypto) har nämligen ganska nyligen lanserat ett gemensamt projekt de kallar för World of Alidia och egentligen behöver jag inte beskriva det mer än så för hon gör det så utförligt och otroligt.Så, vill du på ett lätt och bjussigt sätt lära dig grunderna i den världen (och få en inblick i deras projekt) tycker jag absolut att du ska läsa:Svar på era frågor 1: Vad är en NFT, vad är kryptovaluta, är de dåliga för miljön – och en himla massa annat!

Svar på era frågor 2: Hur investerar man, vad är riskerna, vilket ansvar har jag & Niklas med mera!

Breaking news: World of Alidia is coming!

Efter att jag blivit serverad all den här informationen av Vanja (på ett sätt som var så enkelt att förstå, eller hur?) kände jag direkt att jag ville vara med på tåget. Både att investera i deras vision (deras roadmap är väldigt välgjord jämfört med de andra projekt jag spanat in) men också att vara med på resan som ett av de första projekten (dessutom kvinnligt!) i Skandinavien. Att deras konstnär är fantastiska Fanny Schultz (en av mina absoluta favoriter) gör det hela hundra gånger bättre. World of Alidia mintar inte (dvs det går inte att köpa in sig/investera) förrän i maj men redan nu har jag varit med om den roligaste veckan på väldigt länge.

Vanja nämnde ju i inläggen att Discord är stället en hänger på i NFT-kretsar och alltså, ärligt talat är det ett ganska fult program. Inte alls som en designad hemsida eller medlemsportal. Men det har också visat sig att det är helt FANTASTISKT användbart för att bygga community. Och jag inser att jag verkligen saknat just det de senaste åren. Att få prata med folk på ett enkelt sätt, höra hemma och till på köpet även lära mig något nytt.

För SOM jag har lärt mig saker där! Inga frågor är för dumma, chattarna består till störst del av tjejer (urhärliga sådana dessutom) och även om Vanja och Niklas har skaffat sig ett otroligt kompetent gäng som hjälper till att ratta (se, jag smög in ett Vanja-ord) projektet så är garanterat 97% av medlemmarna newbies. Och det märks! Inte på grund av okunskap utan på grund av hur törstiga alla är efter att lära sig mer – på ett tillgängligt, enkelt och roligt sätt.

För en vecka sedan loggade jag alltså in och skrev mitt första meddelande där. Då kunde jag inte mer än vad jag läst i Vanjas inlägg ovan men jag fick så fin hjälp och så mycket inspiration att jag senare under veckan faktiskt mintade min allra första NFT (två bilder upp). Som alltså inte bara är ett konstverk (precis som de där snubbarna förklarade) utan del av ett större projekt, med ett kvinnligt team bakom och med ett underbart community. De heter 90s babes och jag gick dels in i det för att jag växte upp på 90-talet och kände mig väldigt besläktad med deras attribut. Lite också för att konstnären som gjort dem är ifrån och bor i Ukraina och därför kändes det som att OM projektet skulle gå åt skogen så hade det känts värt att jag skickade mina pengar åt det hållet. Men också, KOLLA på dessa chatt-trådar <3

Efter det haffade jag tre fantastiska brudar från ett annat, också kvinnligt, projekt. Inga av dessa är dock svenskar för detta har som sagt inte slagit så stort här – än. I USA ses nämligen fler och fler kändisar äga NFTer som ser ut som dem själva (vilken svensk kändis/influencer blir först? och vad händer då?) och jag är just nu själv på jakt efter den brutta (i kollektionen ovan) som ser mest ut som mig.

Jag skulle kunna berätta allt för er. Hur det är att köpa kryptovaluta, hur det går till att få sina NFTer och kanske framför allt vilka möjligheter och förmåner det öppnar att äga några. Det ÄR ett exklusivt medlemskap med enormt mycket extra värde knutet till sig och förhoppningsvis en investering som på sikt växer sig monetärt större.

Men det är inte ett exkluderande community utan tvärt om kan jag säga att jag älskar all hjälpsamhet och kärlek som flödar inne på World of Alidias Discord-server. Så istället för att JAG ska berätta allt tänker jag att du kanske vill ta det i din egen takt ihop med oss?

Jag skriver inte detta inlägg för att uppa projektet i sig. Jag skriver det för att det är bland det sjukaste som hänt mig. Att jag, en person som i hela mitt liv varit kass med pengar och som aldrig varit speciellt bra på matte har kunnat ta mig in i krypto-världen och att jag har så SKOJ! Jag skriver det för att jag helt enkelt vill bjuda med er in i vår gemenskap och du hittar dit genom att klicka HÄR.

Jag lovar dig, du behöver inte kunna något på förhand. Det är inget pyramidspel eller något annat shady. Det är ett gäng som tar hand om varandra och gör det med otroligt härlig stämning och högt i tag. Vi har valt att ta oss in i framtiden tillsammans och vet ni, jag tror att jag kan stanna kvar i naturen och ändå vara en del av detta. Kan jag så kan du, hoppas att vi ses där! <3

Posted in WoA

10 thoughts on “Det sjukaste inlägg jag någonsin skrivit”

 1. SANDRA!!! Jag är SÅ SJUKT GLAD att du är med på det här tåget så att vi får ha en sån MAGISK MÄNSKA som du i vårt WoA-community! 💪🏻🥳👯‍♀️👾 För mig är det här blogginlägget ESSENSEN till varför jag och Niklas startade World of Alidia överhuvudtaget – för det är egentligen mycket större än vårt eget projekt. På vägen blir det liksom ett jämställdhetsinitiativ där vi försöker se till att kvinnor känner sig inbjudna i den här världen – en värld som till allra största delen befolkas av män, och där män tjänar 80% av pengarna. Det finns ingen anledning att det ska vara så. Vår ambition är därför att göra den här världen tillgänglig och förståelig för kvinnor – så att de själva kan skaffa sig tillräckligt med kunskap för att avgöra om de vill ge sig in i den eller inte. Och det vi ser i vår WoA Discord är liksom PRECIS JUST DET: Kvinnor som tidigare känt att den här världen med NFT:er, krypto och Metaversum känns otillgänglig och tech-ig – men som nu diskuterar HEJVILT, kirrar kryptoplånkor och köper ETH. 😂💪🏻 Bjussar på sin kunskap, inga frågor är dumma frågor, välkomnar alla nya och snackar dessutom om allt möjligt annat som hör livet till. SÅ SJUKT IMPAD av alla brudar i Discorden, och jag tror på riktigt att vi alla satt igång en slags gräsrotsrörelse inom kvinnor och krypto som kommer sprida sig organiskt och SE TILL att fler och fler brudar inkluderas i detta och faktiskt får möjligheten att ta informerade beslut om huruvida de vill engagera sig (DO ITTTT – SÅ KUL JU! 🥳👾🚀👯‍♀️) eller inte. 💪🏻

  1. Alltså, du! Din vibe går det verkligen inte att smita från. TACK för att du alltid sprider så härlig stämning och är den bjussigaste jag vet. Ni gör allt det här NU! Eller vi. VI gör allt det här nu och det är så mäktigt! 🙌🚀✨

  1. Ja, det har varit en ride minst sagt! Skulle vilja skriva mer i detalj egentligen men känns som att det skulle bli lite väl rörigt för alla som inte är insatta än 😅

 2. Jag måste erkänna att när jag läste detta sent igårkväll förstod jag exakt NOLL av detta inlägg och eftersom det är så olikt dina vanliga inlägg så började jag fundera på om detta är något nytt genialiskt sätt att hacka influensers? 🙈😅 Hacka sig in på deras bloggar eller Instagram och skriva reklaminlägg med konstiga länkar att klicka på 😅😅 Om det är välskrivna inlägg så tar det ju en stund att fatta även om man tycker att själva reklamen är ovanlig eller konstig 🙈
  Jag är fortfarande inte HELT övertygad om att detta är ett riktigt inlägg från dig, mest pga att jag fortfarande fattar noll av det som står så det kunde lika gärna vara ett inlägg på grekiska 😁
  Men jag hoppas att det faktiskt bara är ett nytt genuint och roligt intresse för dig 😁😁

  1. Haha men åh nej fy vad hemskt om det skulle vara så! LOVAR att detta är jag som skriver men jag förstår som sagt verkligen att det låter helt knäppt. Dels låter det som ett svårt ämne och dessutom så är det, som du skriver, ganska otippat för mig!

   Jag kände bara att jag har avfärdat detta som något tråkigt och svårt (är generellt sett oerhört ointresserad av tech) men det var både ganska lätt att komma in i och oerhört roligt! Så om det nu blir så ”mainstream” framöver som prognosen säger så vill jag att alla BRUDAR ska veta att det finns ett otroligt community att välkomnas in i.

   Med andra ord: när ni hört talas om detta oerhört många gånger kanske det ringer en klocka någonstans i bakhuvudet som säger ”skrev inte Sandra något om det för ett tag sedan” och då har ni det här inlägget att gå tillbaka till ♥️

 3. Haha men alltså jag blir bara mer förvirrad, har liksom aldrig sett/tänkt att du skriver BRUDAR om kvinnor/tjejer förut? 🙈🙈😅 Är detta med krypto en sekt?? 😂😂😱

  1. Hahaha skrattade högt åt det här för du har så rätt! Det är absolut inte ett ord som ingår i mitt vardagliga vokabulär 😅

   Reflekterade faktiskt inte ens över att jag skrev det men jag har faktiskt marinerats i olika intensiva samtal, med både killar och tjejer, de senaste dagarna – vilket i sin tur kanske färgat mitt språk tillfälligt. Skulle liksom aldrig skriva ”snubbe” så jag blev verkligen full i skratt när du anmärkte på just brudar 😅

 4. Åh vilken ljuvlig beskrivning av vår peppiga positiva powerpöl! Jag känner mig precis som du. Vad är det jag håller på med? Krypto? Nä, va? NTF? Lägg av! Men det är så sjukt spännnande – och en så jättefin och varm gemenskap. Och du bidrar i allra högsta grad!! <3
  //Ankan

Leave a Reply